نوشته شده توسط : Elmira

تاریخچه : آنچه درباره زندگینامه امامزاده صالح(ع) می توان بیان کرد که ایشان از جمله امامزادگان و سادات عالی رتبه بود که بعد از شنیدن خبر ولیعهدی امام رضا(ع) از عراق به ایران مسافرت می نماید اما زمانیکه به منطقه تجریش وارد می شوند ایشان را در باغ گلشنی در زیر درخت چناری به شهادت می رسانند و در آنجا بدن این بزرگوار را به خاک می سپارند و در طی دوران مرقدی برای امامزاده صالح ساخته می شود.

امامزاده صالح یکی از بزرگترین امامزاده های ایران می باشد که در منطقه تجریش شهر تهران واقع شده است. با توجه به کتیبه ای که در بالای سردر صحن مشاهده می شود امامزاده صالح از فرزندان امام موسی بن جعفر است.

 

امامزاده صالح تهران,تاریخچه امامزاده صالح تجریش,زندگینامه امامزاده صالح

این بنا در قرن پنجم هجری ساخته شد اما در حدود سال 617 هجری بخاطر حمله مغول به ری تخریب گشت و مجددا در سال 700 هجری به دستور غازان خان بازسازی شد. هم چنین در دوران ایلخانیان، صفویه و قاجاریه قسمت هایی به اصل بارگاه اضافه گشت. ساختمان بقعه اصلی امامزاده صالح چهارگوش بوده و دارای دیوارهای قطور و مستحکم است. مساحت فضای داخلی بقعه 6.5 متر مربع می باشد. معماری به کار رفته در این بنا مربوط به قرن هفتم و هشتم هجری است.

عکس امامزاده صالح تهران

گنبد شلجمی شکل امامزاده صالح تهران با کاشی های زیبا آراسته شده که در سال 1323 هجری شمسی با تلاش استاد حسن فداکار مورد بازسازی و تعمیر  قرار گرفت. ساخت گنبد مستحکم امروزی را که در آن تزئینات و نقاشی های ظریف بکار رفته به بهادر خان نوه فتحعلی شاه نسبت داده اند. چنار قطوری در محوطه امامزاده صالح قرار داشت که به ثبت میراث فرهنگی رسیده بود و حتی گردشگران خارجی در نوشته هایشان به قدمت قدیمی درخت متذکر بودند اما در سال 1379 هجری شمسی این درخت بریده شد.

آدرس امامزاده صالح,امامزاده صالح,امامزاده صالح تجریش

در داخل حرم امامزاده صالح تجریش صندوق چوبینی قرار دارد که مربوط به اواخر دوره صفوی و افشار است. هرساله زائران زیادی از نقاط مختلف کشور به حرم امامزاده صالح وارد می شوند به همین خاطر  طرح توسعه ای از سال 1374 هجری شمسی آغاز شده که همچنان هم ادامه خواهد داشت.

آدرس امامزاده صالح,امامزاده صالح,امامزاده صالح تجریش

امامزاده صالح تجریش تهران در قدیم نیز گورستان عمومی بود که در طی سال های اخیر اثر گورها از بین رفته است و فقط چندین سنگ قبر باقی مانده است که از جمله می توان به سنگ قبر محمد ولی خان تنکابنی، سپهسالار اعظم اشاره نمود.

منبع: نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

تاریخچه : پارک جنگلی پردیسان یکی از بوستان های بزرگ در شمال غربی شهر تهران است که دارای مساحت 275 هکتار می باشد.

پارک پردیسان به خاطر  قرار داشتن چندین بزرگراه در اطرافش و هم چنین نزدیکی به میدان شهرک غرب مورد استقبال اکثر مردم در بیشتر ایام هفته شده است.

پارک جنگلی پردیسان,پارک جنگلی پردیسان تهران,پارک های جنگلی تهران

این بوستان به علت واقع شدن در مسیر بزرگراه یادگار امام به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده و پیوندش از طریق دو پل برقرار می گردد. در پارک پردیسان موزه تنوع زیستی، موزه ملی آب و باغ وحش وجود دارد. 

یکی از جذابیت هایی که در این پارک به چشم می خورد بودن موزه تنوع زیستی با انواعی از حیوانات و حشرات تاکسیدرمی شده و گاهی اوقات زنده می باشد. ساختمان سازمان حفاظت محیط زیست ایران در بخش جنوبی پارک پردیسان واقع شده است.

عکس پارک پردیسان تهران

طراحی پارک پردیسان تهران به سبک پارک جنگلی صورت پذیرفته و چشم اندازهای طبیعی، تنوع های گیاهی و روابط اکولوژیک میان عناصر سازنده زیست بوم ها برای آشنایی اقشار مختلف جامعه در حال اجرا و بهره برداری است.

حیات وحش طبیعی در پارک جنگلی پردیسان  به دو بخش تقسیم می شود. بخش اول مربوط به جانوران بومی مثل پرندگان و خزندگان می باشد و بخش دوم حیات وحش در حال اسارت است، که مربوط به سه گروه گوشتخواران، علف خواران و پرندگان می باشد.

آدرس پارک پردیسان,بوستان پردیسان,پارک پردیسان

تحقیقات و مطالعات با ارزشی در زمینه های جانورشناسی، گیاه شناسی، بیولوژیک حیات وحش و رفتارشناسی حیات وحش در مرکز تحقیقات زیست محیطی پارک پردیسان صورت گرفته است. هم چنین این مرکز تحقیقات دارای آزمایشگاه های پیشرفته و مجهز می باشد.

از دیگر امکانات پارک جنگلی پردیسان تهران می توان به کارگاه تاکسیدرمی، سالن همایش و اجتماعات، بوفه ، سالن نمایش فیلم، پارکینگ و سرویس بهداشتی اشاره نمود.

آدرس پارک پردیسان,بوستان پردیسان,پارک پردیسان

این پارک در سال 1393 هجری شمسی از طرف نهاد حفاظت از محیط زیست پارک بدون دخانیات نامگذاری گردیده شد.

بوستان پردیسان تهران بوسیله بزرگراه همت و شهرک غرب، بزرگراه شیخ فضل الله نوری، مسیل رودخانه پونک و بزرگراه حکیم محصور شده است.



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

تاریخچه : کلیسای سرکیس مقدس یکی از کلیساهای بزرگ جامع ارامنه در شهر تهران می باشد. این کلیسا در خیابان کریم خان زند و در نبش خیابان استاد نجات الهی واقع شده است.

کلیسای سرکیس مقدس به عنوان نماد مسیحیت در تهران مطرح است. سرکیس مقدس یکی از قدیسان کلیسای حواری ارمنی بود که در اوایل قرن چهارم میلادی از سرداران ارتش روم شد اما به خاطر مسیحی بودن تحت تعقیب قرار گرفت.

کلیساهای تهران,کلیسای سرکیس,کلیسای سرکیس مقدس

ایشان به همراه پسرش به ارمنستان پناه برد اما پادشاه ارمنستان بخاطر فشار امپراطور روم آن ها را از کشور اخراج نمود سپس سرکیس و پسرش به ارتش شاپور دوم که در جنگ با کوشان ها بود در آمدند. شاپور دوم از خدمات سرکیس خشنود بود اما به دلیل اتهامی که مبنی بر تبلیغ مسیحیت در بین سپاهیان کرده شاپور دستور داد وی و پسرش و تعدادی زیادی از سربازان نیشابور را به قتل برسانند.

 

معماری کلیسای سرکیس مقدس

در تقویم کلیسای ارامنه روزی را به عنوان سرکیس مقدس اختصاص داده اند و همه ساله در این روز جوانان ارمنی مراسمی را برای وی برگزار می نمایند.

آدرس کلیسای سرکیس مقدس تهران,سرکیس مقدس,عکس کلیسای سرکیس تهران

کلیسای سرکیس توسط یکی از خیرین ارامنه به نام مارگار سرکیسیان ساخته شد و طراح  و معمار ی این بنای زیبا را مهندس آفتاندیلیان برعهده دار بود. در سال 1349هجری شمسی کار ساخت کلیسا و ساختمان های اداری پایان یافت. در این سال مقر خلیفه ارامنه تهران از مکان کلیسای مریم مقدس به اینجا منتقل شد.

آدرس کلیسای سرکیس مقدس تهران,سرکیس مقدس,عکس کلیسای سرکیس تهران

کلیسای سرکیس بر روی صفه تقریبا کوتاهی واقع شده است. پلان کلیسا سرکیس به صورت بازیلیک می باشد. بازیلیک شکلی مستطیل مانند باجهت طولی شرق به غرب می باشد. در بالای مرکز نمازخانه گنبدی مشاهده می شود و دو برج گنبدی برای ناقوسخانه کلیسا در بخش غربی و دو سمت ورودی اصلی بنا قرار گرفته است.

آدرس کلیسای سرکیس مقدس تهران,سرکیس مقدس,عکس کلیسای سرکیس تهران

دو اتاق در دو سوی محراب کلیسای سر کیس قرار دارد. نقاشی هایی از صحنه های انجیلی بر روی دیوارهای بالای محراب رویت می شود. محل گروه کر در بالکنی در قسمت ورودی اصلی کلیسا تعبیه شده است. گنبد کلیسا در ابتدا بر روی دیوارهای آن استوار بود اما به دلیل نشست سقف کلیسا ، خطر ریزش گنبد احساس شد و برای مقاوم سازی چهار ستون در زیر گنبد ایجاد گشت. بنای یادبود شهدای 1915 ارامنه و مقبره خلیفه پیشین ارامنه در محوطه این کلیسا قرار دارد.



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira
تاریخچه : پارک چیتگر یکی از بزرگترین بوستان های جنگلی است که در حاشیه غربی شهر تهران واقع شده است. مساحت این پارک 950 هکتار می باشد.
 
یکی از اهداف ایجاد بوستانی پر درخت در نزدیکی شهر تهران این بوده که بادهایی که از سمت غرب می وزند بعد از عبور از این مسیر مقدار اکسیژن هوای شهر تهران را افزایش دهند.

پارک چیتگر,پارک چیتگر دوچرخه سواری,دریاچه پارک چیتگر تهران

علاوه بر اینکه امکان طبیعت گردی و گردشگری در پارک چیتگر برای گردشگران فراهم شده امکانات ورزشی نیز از قبیل پیست اسکیت، پیست سوارکاری و پیست دوچرخه ایجاد شده است. هم چنین در این پارک مسیر ویژه برای دوچرخه سواران طراحی شده است.

پیست دوچرخه چیتگر از پیست هایی نظیر سرعت، استقامت و کوهستان بهره جسته است. پیست استقامت از مسیر سرسبز و هوای نسبتا خنک تر داخل پارک عبور کرده است. طول این پیست با مسیرهای فرعی اش در حدود 8 کیلومتر می باشد.

عکس پارک چیتگر تهران

بیشتر امکانات در بخش شرقی پارک گذاشته شده و مساحتی در حدود 253 هکتار را به خود اختصاص داده اما بخش غربی پارک چیتگر به شکل بکر و جنگلی باقی مانده و دارای مساحتی معادل 658 هکتار می باشد.

میانگین ارتفاع پارک چیتگر تهران از سطح دریا 1269 متر می باشد.

آدرس پارک چیتگر,پارک تهران,پارک جنگلی چیتگر

مساحت پوشش درختی پارک چیتگر تقریبا 734 هکتار می باشد و تقریبا 53 درصد از این پوشش را گونه های سوزنی برگ نظیر سرو خمره ای، سرو نقره ای و کاج الداریکا اختصاص داده و حدود 47 درصد از درختان شامل اقاقیا، زبان گنجشک، چتری، ارغوان و غیره در برگرفته شده است.

آدرس پارک چیتگر,پارک تهران,پارک جنگلی چیتگر

دریاچه چیتگر در مجاورت بوستان سرسبز چیتگر قرار گرفته است. به دلیل بی احتیاطی در امر روشن کردن آتش از سوی برخی از گردشگران سبب ایجاد آتش سوزی در این پارک شده و به همین دلیل در نزدیکی این پارک یک ایستگاه آتش نشانی به بهره برداری رسیده است.

پارک جنگلی چیتگر به وسیله زمین های چیتگر، آزادراه تهران – کرج، آزاد شهر و پیکان شهر و منطقه خرگوش دره محصور شده است.



:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

تاریخچه : مرقد امام خمینی (ره) در جنوب شهر تهران و در کنار گلزار شهدای بهشت زهرا(س)  قرار گرفته است. در حال حاضر بقعه روح الله خمینی به عنوان گران ترین بقعه در جهان مطرح است.

 

در زمانیکه بیماری امام خمینی (ره) رو به وخامت رفت با پیشنهاد حاج سید احمد خمینی و دیگران مقرر شد که بعد از فوت، پیکر امام در این محل به خاک سپرده شود. هزینه های مالی این مجموعه کم نظیر، از محل کمک های مردمی، دستگاه ها و نهادها، اعتبارات، عایدات، نذورات و موقوفات تامین گشت.

عکس مرقد امام خمینی,مرقد امام,مرقد امام خمینی

 سبک معماری مرقد امام خمینی اسلامی بوده و مصالح و هندسه خاص و مدرن در آن به کار گرفته شده و همچون نمادی چشم هر زائری را به سوی خود می کشاند. نمای داخلی مرقد امام خمینی بر چهار ستون استوار می باشد که جلوه زیبایی را به بیننده القا می کند.

مقبره امام خمینی

حرم اولیه بقعه روح الله خمینی با مرکزیت ضریح مطهر ایجاد گشت و برای پوشش مسقف از امکانات موجود در کشور بهره بردند و گنبدی با ارتفاع 8 متر ساخته شد. هم چنین 4 گلدسته با ارتفاع 91 متر در چهار طرف مرقد امام بنا شد. در سال 1371 هجری شمسی صحن هایی در شرق و غرب به نام های شهدا و آقا مصطفی با مساحت 120 هزار مترمربع طراحی و ایجاد شد. در این صحن ها بخش های گوناگونی برای پاسخگویی به تمام نیازهای کاربری مردم قرار داده شده است. به عنوان مثال موزه حضرت امام، انقلاب و شهدا در بخش فرهنگی تعریف شده است.

امام خمینی,بقعه روح الله خمینی,حرم مطهر

ایده شکل کلی حرم در ابتدا یادگار مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی(ره) بود. ایشان به طراحان متذکر شدند که شکل کلی حرم نمادی از سبک و سیاق انقلاب عاشورایی امام حسین و یارانشان باشد. اعداد انتخابی در معماری مرقد امام برگرفته و منتخب شده از اعدادی با نماد خاص می باشند. برای نمونه بر روی تزئینات در شمسه هایی 8 تایی و ستون هایی 8 تایی در زیر گنبد اول به کار رفته، همان طور که می دانیم عدد 8 در آئین ما برگرفته از امام هشتم می باشد.

امام خمینی,بقعه روح الله خمینی,حرم مطهر

در چند سال اخیر تحولی بنیادین در ساختار بنا و ملحقات آن صورت گرفته که به دلیل هزینه های بسیار سنگین مورد انتقاد بسیاری از اشخاص صاحب نظر گردیده است که این انتقاد ها با موافقین و مخالفین مختلفی که نظرات هر یک از آن ها شنیدنی و قابل تحمل است رو به رو گردیده است.



:: بازدید از این مطلب : 144
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 مهر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

تاریخچه : یکی از مجموعه های تاریخی و فرهنگی شهر تهران موزه رضا عباسی است که به عنوان کوچکترین موزه ایران باستان مطرح می باشد.این موزه هم اکنون زیر نظر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اداره می شود.

در سال 1356 هجری شمسی موزه ای در شهر تهران با نام رضا عباسی افتتاح شد. دو سال بعد موزه رضا عباسی با تغییرات داخلی در آن و افزایش مساحت نمایشی دوباره گشایش یافت.

موزه تهران,موزه رضا عباسی,موزه رضا عباسی آدرس

سال ها بعد این موزه بعد از مرمت و بازسازی برای پنجمین بار در سال 1379 هجری شمسی افتتاح شد. در این موزه آثاری مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد تا اوایل قرن بیستم و مربوط به زمان قاجاریه مشاهده می شود.

اشیا و آثاری که در موزه رضا عباسی تهران به نمایش در آمده شامل هنرهای ساخته شده از گل پخته، سنگ و فلز متعلق به دوران ما قبل تاریخ و همچنین اشیا و وسایل فلزی و هنرهای مربوط به دوره اسلام می باشند.

موزه رضا عباسی تلفن

در این موزه برای حفظ و نگهداری از هنرها آزمایشگاه و کارگاهی منظور شده است. بیش از هزاران جلد کتاب به زبان های گوناگون در کتابخانه موزه رضا عباسی وجود دارد که ارزش های والای فرهنگ ایرانی را به تصویر می کشند. در انتشارات موزه منابع با ارزشی در زمینه میراث فرهنگی قرار گرفته است.

در موزه رضا عباسی 5 تالار با عنوان های پیش از اسلام، اسلامی 1، اسلامی 2، نگارگری و خوشنویسی وجود دارند.

در تالار پیش از اسلام موارد زیر به نمایش گذاشته شده است:

  • آثار ایرانی
  • آثار دوره های ماقبل تاریخ و پیش از اسلام
  • سیر پیشرفت تدریجی فنون و مطابقت با نیازهای روزمره انسان
  • آثار دوره هخامنشی، اشکانی و ساسانی

تاریخچه موزه رضا عباسی,عکس موزه رضا عباسی,موزه ایران باستان

در دو تالار اسلامی 1 و 2، ظرف های سفالی، آثار فلزی و جواهرات و منسوجات دوره های سلجوقی، تیموری و صفوی و هم چنین آثاری از دوره قاجار به نمایش درآمده است.

در تالار خوشنویسی موزه رضا عباسی می توان با مراحل تحول خطاطی با توجه به خطوط نوشته های مختلف آشنا شویم و هنر کتابسازی را نیز بشناسیم.

تاریخچه موزه رضا عباسی,عکس موزه رضا عباسی,موزه ایران باستان

در تالار نگارگری موزه نیز گنجینه کاملی از سنت نقاشی دوره اسلامی به نمایش گذاشته شده است.

ساعت بازدید برای علاقه مندان از موزه رضا عباسی در تمام ایام هفته به غیر از دوشنبه ها می باشد و از طریق شماره های تلفن 88513002 و 88513007 می توانند برای هماهنگی تماس داشته باشند.



:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 1 مهر 1395 | نظرات ()