نوشته شده توسط : Elmira

پل کشکان,پل کشکان خرم آباد,پل کشکان رود

تاریخچه : پل کشکان خرم آباد در گویش محلی لرستان به کشکو معروف است و تاریخ ساخت این بنا به زمان  حکومت آل حسنویه برمی گردد.
 

پل کشکان رود خرم آباد در فاصله 51 کیلومتری غرب جاده خرم آباد به کوه دشت در بخش چگنی واقع شده است. هم چنین این پل بر رودخانه ای به همین نام قرار گرفته و در مسیر راه باستانی شاپور خواست به طرهانن ساخته شده است. پل کشکان لرستان در متون تاریخی به عنوان کژکی نام برده شده است. طول پل کشکان، در حدود 320 متر می باشد و هر یک از دو چشمه شرقی آن دارای عرضی  معادل 23,20 متر است.

پل کشکان رود خرم آباد,پل کشکان لرستان,تاریخچه پل کشکان

استان لرستان یکی از غنی ترین شبکه های آب روان بدلیل وجود رود های پر آب و مهم چون سمیره، سزار و کشکان است. لزوم دسترسی سریع و آسان و داشتن ارتباط با یگر مناطق با وجود این چنین رود های خروشانی موجب احداث پل های عظیمی گشته که سازه های پل ها انسان را حیرت زده میکند.

در بالاترین قسمت پل کشکان رود ارتفاع آب 26 متر و کوتاه ترین بخش آن 10 متر است. پل تاریخی دارای دوازده طاق بوده که از این تعداد فقط سه دهنه آن تخریب شده و ما بقی در حال حاضر سالم هستند. هم چنین دارایی آب شکن های بیضی شکل نیز هست. برخی از پایه های پل کشکان رود با سنگ های ستبر و حجاری ساختهه  شده است. مواد و مصالح به کار رفته دراین پل، سنگ، گچ و آجر می باشد.

معماری پل کشکان

در مجاورت پل کشکان رود خرم آباد بقایای سه پل دیگر نیز قابل مشاهده است که با ویژگی ها و مشخصات معماری پل های زمان ساسانیان قابل مقایسه هستند. پل کشکان پلی است باستانی که قدمت این پل به قرنن چهارم هجری قمری باز می گردد. شماره ثبت پل کشکان در فهرست آثار ملی ایران 355 است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس آرامگاه باباطاهر,آرامگاه باباطاهر,پلان آرامگاه باباطاهر

تاریخچه : یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی آرامگاه باباطاهر خرم آباد است.مردم شهر خرم آباد اعتقاد دارند این مقبره مربوط به باباطاهر شاعر و سراینده دو بیتی های مشهور لکی و لری است.
 

آرامگاه باباطاهر خرم آباد در ضلع غربی قلعه فلک الافلاک و در کنار خانه قدیمی آخوند ابو مقبره بابا طاهر و در مرکز شهر خرم آباد قرار دارد. این آرامگاه در گویش لری به باو طاهر مشهور می باشد. 

سبک و معماری بنای آرامگاه باباطاهر ساده و از یک گنبد خانه ای با یک ورودی تشکیل شده است. ارتفاع گنبد تا کف آن 6 متر می باشد. پلان آرامگاه بابا طاهر به صورت هشت ضلعی است که چهار ضلع آن به ابعاد 2,5 متر و ضلع های فرعی هریک 1,70 سانتی متر است. 

عکس آرامگاه باباطاهر خرم آباد,معماری مقبره باباطاهر,مقبره باباطاهر

محل قبر در داخل سردابه بوده است که بر ر روی سردابه و کف بقعه قبری به ابعاد 52*100*177 سانتی متر وجود دارد. بر روی  قبر ضریحی چوبی به ابعاد 127*128*198 وجود داشته که کاملا از بین رفته است. اتاق کوچکی به بدنه غربی بنا در دوره معاصر به ابعاد 2,5*5 متر اضافه شده بود که به آن قلندر خانه می گفتند.

مقبره باباطاهر خرم آباد

یکی از معماران ادعا کرده بود که شجره ی مدفون بابا طاهر با چند دوبیتی روی چوبی نوشته شده بود که به وسیله شخصی دیوانه از بین رفته است.

عطا حسن پور که یکی از باستان شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی استان لرستان است، درباره آرامگاه بابا طاهر این چنین می گوید که در لرستان لقب بابا به کسی اطلاق می شده که اهل حق بوده و به طور احتمال آرامگاهی که به نام بابا طاهر در خرم آباد است به یکی از همین افراد تعلق داشته است. اما قطعا این شخص بابا طاهر عریانی همدانی نیست. چرا که قدمت بقعه موجود در خرم آباد به زمان صفویه می رسد.

آدرس آرامگاه باباطاهر,آرامگاه باباطاهر,پلان آرامگاه باباطاهر

این بنا در دوره خوارزمشاهی و به شماره 1922 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است ولی نگارنده سنگ قبر یا سنگ نوشته دیگری که مشخصات صاحب قبر را داشته باشد در آن جا موجود نیست.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

تاریخچه غار دوشه,عکس غار دوشه خرم آباد,غار دوشه

تاریخچه : غار دوشه خرم آباد جزء میراث ملی ایران و یک اثر تاریخی و طبیعی در استان لرستان  به شمار می رود. قدمت این غار تاریخی ، بیش از 8 هزار سال می باشد. وجود غار دوشه بیانگر اینست که سابقه دیوار نگاری در ایران به دوران نوسنگی و تقریبا 4500 سال پیش از میلاد باز می گردد.
 

یکی از غارهای تاریخی استان لرستان، غار دوشه است که در روستای کرشوراب از توابع بخش چگنی خرم آباد واقع شده و حاوی نقاشی ها و کتیبه های تاریخی متعدد و جالب توجه است.

روایت است کوه دوشه مرزی میان سرزمین دوشاه بوده که هریک از آن ها بر بلندی کوه برای خود قلعه ای ساخته بودند. بخشی از این کوه آهکی به مرور زمان و فرسایش طبیعی ریزش کرده و غاری نمود شده است.

غار دوشه لرستان,غارهای استان لرستان,غارهای ایران

برای وارد شدن به غار از غرب تنگه دوشه باید به بالای کوه صعود کرد. طول غار در حدود 70 متر، عرض دهانه آن 6 متر، پهنای داخل آن 7 متر و بلندی دهانه آن 3,70 متر می باشد. ارتفاع سقف تا کف غار در حدود 5 متر است. داخل غار به شکل دایره منظم است که انحنای این غار در دره آرش الشتر واقع شده و در گویش محلی به مرسمسا معروف شده است.

در کف غار دوشه خرم آباد سنگ چخماقی دیده شده است و در زیر این غار محلی قرار دارد که سنگ های تراش خورده ای را برای ساختمان سازی و سنگ بناها و آثار مهم الشتر یا سنگ قبرها از این محل تهیه کرده اند.

غارهای تاریخی

روی قسمت های مسطح دیوارهای این غار حدود 110 نقش با رنگ سیاه توسط انسان های اولیه نقاشی شده است که به علت دور بودن از عوارض طبیعی هنوز سالم مانده اند. نقاشی های روی دیوار غار دوشه جنگ انسان ها را به صورت جمعی و تن به تن، پیاده و سواره نشان می دهد و قدرت فکر و تخیل هنرمندان آن زمان را به وضوح مشخص می کند.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 178
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

بنای تاریخی خرم آباد,تاریخچه حمام گپ خرم آباد,حمام تاریخی خرم آباد

تاریخچه : حمام گپ خرم آباد، یکی از حمام های تاریخی ایران است که در حال حاضر با واگذاری به بخش خصوصی به عنوان یک مجموعه فرهنگی و پذیرایی تغییر کاربری یافته است.
 

بخش اصلی حمام تاریخی گپ بر روی چهار ستون سنگی واقع شده است. این بنای تاریخی متعلق به حسین خان ساکی می باشد. حمام گپ را بطور احتمال  هم دوره با بنای پل گپ خرم آباد در زمان شاه سلطان حسین صفوی می دانند و هم به دوره قاجار منسوب کرده اند.

حمام تاریخی گپ,حمام گپ,حمام های تاریخی ایران

این بنای تاریخی از طریق چند پله از خیابان حافظ به سربینه مرتبط می گردد. پوشش طاقی شکلی در گوشه شمال شرقی ورودی حمام گپ مشاهده می شود که در گذشته برای استقرار دلاک و انجام امور نظافتی مورد استفاده قرار می گرفت. هم چنین در حمام های قدیمی برای جلوگیری از ناراحتی هایی که بر اثر تغییر هوای ناگهانی ایجاد می شد این پوشش ایجاد می گشت. فضاهای داخلی حمام گرم و سرد به هم شباهت داشته و امروزه در حمام گرم برای استفاده از آب شهری دوش هایی خصوصی تعبیه شده و ورودی خزینه حمام نیز بسته شده است. 

عکس حمام گپ خرم آباد

در حمام گرم دو چال حوض برای شنا کردن افراد وجود داشت که هم اینک مسدود می باشند. در چهار جهت بخش اصلی حمام گپ، چهار رختکن با پلان صلیبی شکل قرار گرفته است. طاق و تویزه ای در پوشش رختکن به چشم می خورد و پلان گردی از طریق کاربندی در فضای چهار ضلعی مرکزی کار شده است. نور فضای داخلی حمام گپ از طریق جامخانه ای که در مرکز گنبد بوده، تأمین می گردد.

بنای تاریخی خرم آباد,تاریخچه حمام گپ خرم آباد,حمام تاریخی خرم آباد

ورودی دیگر حمام گپ در پشت حمام گرم و بخش تون حمام است که در جنوب شرقی بنا قرار دارد. در سال های نه چندان دور، فضای تون به وسیله موتور و نفت سیاه حرارت داده می شد اگرچه در هنگام ساخت حمام، فضایی برای مواد سوختنی از قبیل چوب، هیمه، خار و خاشاک باقی گذاشته شده بود.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آبشار مخمل کوه,پارک جنگلی مخمل کوه خرم آباد,رشته کوه های لرستان

تاریخچه : مخمل کوه خرم آباد، یکی از رشته کوه های استان لرستان است که در شمال شرقی شهر خرم آباد واقع شده است. این کوه زیبا دارای ارتفاعی بالغ بر دو هزار و نهصد متر ، بخشی از دره تاریخی خاید آلو خرم آباد را در خود جای داده است.
 

در انتهای مخمل کوه، دو تنگه مهم را مشاهده می کنیم که در طول تاریخ رخداد های فراوانی در آن ها صورت گرفته است. یکی در بخش جنوبی کوه که به جاده بروجرد به خرم آباد منتهی می شود که در آنجا جنگ های خونینی در بدو ورود رضاخان به لرستان شاهد بودیم و دیگری در انتهای شمالی مخمل کوه، جاده خرم آباد به الشتر و مشهور به تنگ شبیخون است که نامش گویای بسیاری چیزهاست.

عکس مخمل کوه خرم آباد,فاصله مخمل کوه تا خرم آباد,مخمل کوه

بافت مخمل کوه خرم آباد رسوبی است و اکثر آن پوشیده از گلسنگ می باشد. گلسنگ های آفتاب سوخته و سیاه رنگ با آغاز بارش سراسر سبز می شود. به خاطر اینکه گلسنگ ها آفتاب گریز هستند، بخشی از مخمل کوه که کمتر مورد تابش خورشید قرار گرفته دیدنی تر و سر سبزتر است.

مخمل کوه لرستان

آبشار مخمل کوه در دره زیبای مخمل کوه و در تنگه شبیخون واقع شده است. نام آبشار برگرفته شده از گل سنگ های زیبا با رنگ سبز مخملی که در بهار روی سنگ ها رشد می کنند. پارک جنگلی و تفریحی برای گردشگران در تنگ شبیخون دایر شده که این مکان در دو فصل اول سال بسیار دیدنی می باشد.

 

آبشار مخمل کوه,پارک جنگلی مخمل کوه خرم آباد,رشته کوه های لرستان

برای علاقه مندان به کوهپیمایی، مخمل کوه مکان بسیار مناسبی است. دسترسی آبشار مخمل کوه یک راه هموار و آسفالت می باشد، به صورتی که با خودرو نیز می توان به دامنه آن رسید و برخلاف بسیاری از آبشار ها که مسیر صعب العبوری دارند، رسیدن به آبشار مخمل کوه برای عموم راحت است. با چند دقیقه رانندگی به کوهپایه می رسید و بعد از آن می توان به یک کوهپیمایی دلچسب و بی نظیر فکر کنید.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس مناره آجری خرم آباد,بنای تاریخی خرم آباد,تاریخچه مناره آجری خرم آباد

تاریخچه : استان لرستان از چند هزار سال گذشته به عنوان یکی از کهن ترین مراکز تمدنی ایران زمین مطرح بوده است. هرکدام از آثار تاریخی ای که تاکنون باقی مانده نمایشگر شکوه هنر معماری و گواه بر این مدعا می باشد. یکی از بناهای تاریخی زیبا و چشم نواز این دیار منار آجری و بلندی است که در میان شهر خرم آباد جای گرفته است.

مناره آجری خرم آباد یکی از آثار باستانی ارزشمند استان لرستان است که دارای قدمتی 900ساله است. آثار باستانی و تاریخی فراوانی در استان لرستان یافت می شود که آنها را  به دوره های قبل از تاریخ، دوره ایران باستان و دوره اسلامی قسمت بندی کرده اند. اکثر آثار یافته شده قبل از تاریخ استان لرستان مربوط به سفالینه ها، اشیای مفرغی، کنده کاری های غارها و نقاشی ها می باشد.

عکس مناره آجری خرم آباد,مناره آجری,مناره آجری لرستان

مناره در لغت به معنای مکان نور و آتشگاه و در اصطلاح به بناهای بلند و کشیده اطلاق می گردد. مناره آجری خرم آباد بنایی استوانه ای شکل است که بر سکویی مکعب سنگی بنا گشته است. این مناره در بخش جنوب شهر خرم آباد و در پارک میدان امام حسین (ع) واقع شده است.

در زمان های قدیم از مناره آجری برای پیدا کردن راه کاروان ها، دیده بانی از بالای آن برای مشاهده دشمن و اخطار خطر حمله استفاده می کردند، اما هم اکنون از فراز مناره می توان چشم اندازهای زیبای شهر را مشاهده نمود.

مناره خرم آباد

این بنای تاریخی را با توجه به سبک معماری اش احتمال به دوره فرمانروایی دیلمیان می دانند. ورودی مناره آجری خرم آباد در سمت غربی بنا و روی سطح پایه ای واقع شده است. در مجاورت مناره آجری بقایایی از سنگ و گچ مشاهده می شود که بیانگر وجود تاسیساتی نظیر کاروانسرا و مسجد می باشد.

آدرس مناره آجری خرم آباد,بنای تاریخی خرم آباد,تاریخچه مناره آجری خرم آباد

بلندای مناره آجری بر اثر عوامل طبیعی کاهش یافته است که با وجود پایه سنگی ارتفاع آن به پنج و نیم متر می رسد. فضای داخلی مناره دارای 99 پله میباشد. مناره آجری لرستان در سال 1376 هجری شمسی در زمره یکی از آثار ملی ایران مطرح و ثبت گشت.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira
آثار تاریخی خرم آباد,بناهای تاریخی,تاریخچه گرداب سنگی خرم آباد
تاریخچه : گرداب سنگی خرم آباد یکی از مهم ترین جاذبه های تاریخی و گردشگری استان لرستان می باشد که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قدمت گرداب سنگی مربوط به دوره ساسانیان بوده که در بافت قدیمی و مرکزی شهر خرم آباد قرار گرفته است.بنای تاریخی گرداب سنگی از نوع سد و سرآب می باشد.
 

به گرداب سنگی در گویش و لهجه لری، گرداو بردینه می گویند. ساختمان گرداب سنگی خرم آباد از سنگ و ساروج می باشد که در ساختمان پل شاپوری نیز مشاهده می شود. بنای گرداب مدوری شکل و شامل یک دیواره عظیم سنگی است که دور تا دور چشمه ای فصلی ایجاد گشته است.

جاذبه های تاریخی خرم آباد,عکس گرداب سنگی خرم آباد,قدمت گرداب سنگی خرم آباد

ارتفاع بنای گرداب سنگی از کف چشمه ده متر می باشد. قطر و پهنای این بنا به ترتیب 18 و 3 متر است. بنای گرداب به منظور توزیع اش در سطح شهر شاپور خواست، مشروب نمودن اراضی و بهره برداری از آسیاب های آبی صورت گرفت.

گرداب سنگی

در نیمه دوم بهمن ماه آب سطح این چشمه فصلی شروع به بالا آمدن می کند. به همین خاطر جداول و کانال هایی برای سر ریز شدن ناگهانی آب طراحی گشته و آب از طریق آنها به سمت رودخانه شهر جاری و سرازیر می گردد. آبدهی صورت گرفته در چشمه گرداب سنگی 170 لیتر در ثانیه است که آبدهی آن در اوایل فصل بهار افزایش پیدا می کند. 

دریچه ای با ابعاد 160 در 90 سانتی متر در بخش شرقی گرداب سنگی دیده می شود که از طریق یک وسیله کشو مانند بسته می شده است. آب این قسمت به جوی کناره غربی گرداب سنگی سرازیر می کرده است.

آثار تاریخی خرم آباد,بناهای تاریخی,تاریخچه گرداب سنگی خرم آباد

آثار یک آسیابی از گذشته در دره ای که در حال حاضر بابا عباس نامیده می شود، برجای مانده که مسافت آن تا گرداب سنگی خرم آباد دوازده کیلومتر بوده که آب آسیاب به وسیله گرداب تأمین می شده است.

بنابر این با توضیحات ارائه شده، گرداب سنگی خرم آباد، می تواند مکانی زیبا و جذاب برای گردشگران باشد.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 145
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آثار تاریخی خرم آباد,آدرس سنگ نبشته خرم آباد,سنگ نبشته

تاریخچه : سنگ نبشته خرم آباد یکی از آثار تاریخی شهر خرم آباد می باشد. این اثر تاریخی سنگی با بیشتر آثار مشابه خود تفاوت های عمده ای داشته است. قدمت این سنگ نبشته به دوران سلجوقیان بر می گردد.
 

این کتیبه سنگی  به خط کوفی و زبان فارسی و در سال 513 هجری قمری نوشته شده و بر روی قطعه سنگی به ارتفاع سه و نیم متر قرار گرفته است. این قطعه سنگ به شکل مکعب مستطیل تراش خورده و گوشه های این قطعه سنگ همسو با جهات فرعی است و به همین خاطر از هر جهت قابل مشاهده است.

سنگ نوشته خرم آباد,عکس سنگ نبشته خرم آباد,کتیبه سنگی

متن سنگ نبشته خرم آباد یک نوشتار چهار صفحه ای است که از پهنه جنوب شرقی آغاز شده و به پهنه شمال شرقی تمام می گردد. متن کتیبه با جمله بسم الله شروع شده و متون احکامی توسط امیران و حاکمان سلجوقی در آن نوشته شده است. احکامی از قبیل مانع شدن مردم از پوشیدن لباس های ابریشمی و اجازه علف چرانی به دامداران در آن آورده شده است. احداث سنگ نبشته خرم آباد را به یکی از امیران سلجوقی بنام ابوسعید برسق کبیر منسوب کرده اند.

هدف و ایجاد این سنگ نبشته در آن زمان این بوده که مردم از طریق آن بتوانند از موضوع و احکام حکومت خبردار شوند و آیندگان نیز از احکام آن دوره با اطلاع شوند.

متن سنگ نبشته خرم آباد

در حقیقت موقعیت قرار گیری کتیبه سنگی در آن زمان با هوشمندی صورت گرفته بطوری که یک نقطه ارتباطی و مواصلاتی محسوب می شده است. به عنوان مثال هرکس که از منطقه فلات ایران به عراق سفر می کرد، می بایست از این تنگه عبور می کرد. هم چنین قلعه فلک الافلاک خرم آباد که در زمان ساسانیان ساخته شده در فاصله کمتر از 1000 متر از این کتیبه قرار گرفته که موید مطلب بیان شده است.

آثار تاریخی خرم آباد,آدرس سنگ نبشته خرم آباد,سنگ نبشته

نام دیگر این یادمان فرنگی در گذشته برد نوشته بوده است. سنگ نبشته خرم آباد به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آبشار خرم آباد,آبشار گریت,آبشارهای استان لرستان

تاریخچه : بسیاری از آبشارهای ایران دارای قدمتی تاریخی اند که از جمله می توان به آبشار گریت خرم آباد، آبشار سمیرم اصفهان، آبشار تنگه واشی تهران و آبشار نیاسر کاشان اشاره نمود که علاوه بر قدمتشان، جنبه های سیاحتی و اقتصادی آبشارها نیز مورد توجه پادشاهان وقت بوده است . هم چنین از آبشارها برای حرکت دادن آسیابهای سنگی کمک گرفته می شده است.برخی از آبشار ها مثل آبشار گنج نامه همدان با قرار گرقتن در کنار کتیبه های تاریخی کوروش بیانگر اوج شکوه ایران باستان بوده است.بنابراین ما در این مطلب به آبشار گریت خرم آباد که یکی از 392 آبشار ایران که از معروفیت بیشتری در میان مردم برخوردارست می پردازیم.
 

آبشار گریت خرم آباد یکی از جاذبه های طبیعی ،گردشگری و دیدنی استان لرستان محسوب می شود. این آبشار در روستایی به نام ترس، گریت و یا سرکانه عباس آباد که در دره ای خوش آب و هوا و پوشیده از درختان انبوه بلوط قرار دارد. در گویش محلی این آبشار به “تاف هفت چشمه” مشهور است.

آبشارهای ایران,آدرس آبشار گریت خرم آباد,جاهای دیدنی خرم آباد

در این منطقه درختان انبوه بلوط، زالزالک و مو مشاهده می شود. آبشار گریت خرم آباد دارای ارتفاع 15 متر و عرض تاج 17 متر می باشد. منطقه گریت خرم آباد دارای زمستانی سرد و تابستانی خنک و بسیار سرسبز می باشد. مالکیت زمین های منطقه گریت در اختیار منابع طبیعی و بخشی از آن نیز در اختیار روستاییان ساکن منطقه است. جمعیت ساکنین روستای گریت بالغ بر 1200 نفر است.

عکس آبشار گریت خرم آباد

آبشارهای منطقه گریت به دلیل ناهمواری هایی که در مسیر رودخانه ترس گریت به طرف رودخانه سزار بود، ایجاد شده اند. در اواخر بهار و اوایل تابستان در پیرامون آبشار و دامنه ارتفاعات منطقه گریت، گل های زیبا و انبوه درختان سرسبز بلوط زیبایی منحصر بفرد و چشم انداز دلفریبی را در مقابل چشم بینندگان قرار می دهند. این منطقه بدلیل وجود پوشش گیاهی بر روی کوهپایه ها برای کوهپیمایی بسیار جالب و لذت بخش است.

آبشار خرم آباد,آبشار گریت,آبشارهای استان لرستان

گردشگران می توانند برای رسیدن به آبشار گریت، از ماشین استفاده نمایند اما هیچ گونه خدمات دیگر در محل موجود نیست و روستاییان فقط در فصولی که تردد گردشگران زیاد است اقدام به فروش تنقلات می کنند. فاصله این آبشار تا روستای گریت حدود یک ساعت پیاده روی دارد و فاصله مکانی آبشار گریت از خرم آباد 50 کیلومتر و از ایستگاه راه آهن سپید دشت 30 کیلومتر است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس دریاچه کیو,جاذبه های توریستی خرم آباد,دریاچه کیو

تاریخچه : استان لرستان در کنار جاذبه های تاریخی فراوان، چشمه های پر آب و دریاچه ها در زمره یکی از استان های زیبا و توریستی قرار گرفته است. یکی از این جاذبه ها، دریاچه کیو خرم آباد است که در این مطلب درباره اش به مختصر توضیح داده ایم.
 

دریاچه کیو خرم آباد، به عنوان یکی از مراکز جذب توریست شهر خرم آباد مطرح می باشد. این دریاچه در کنار پارکی به همین نام واقع شده است. دریاچه کیو دارای مساحت هفت هکتار و عمقی در حدود بین سه تا هفت متر می باشد.

دریاچه از ارزش های توریستی درون شهری برخوردار بوده و برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر زیستگاهی مناسب به شمار می رود. معنای کیو به زبان لری، رنگ کبود و آبی است. رنگ آبی و نیلی دریاچه کیو به خاطر آب زلال و عمیقش می باشد.

دریاچه کیو در استان لرستان,دریاچه کیو در لرستان,عکسهای دریاچه کیو خرم آباد

تأمین آب دریاچه کیو خرم آباد از چشمه های اطراف صورت می پذیرد. امکانات تفریحی، شهر بازی و چشم انداز زیبا در اطراف دریاچه به چشم می خورد.

کیو دریاچه فصلی به شمار رفته و به خاطر خشکسالی هایی که در سال های اخیر در این استان صورت گرفته آب این دریاچه کم شده و تا حدودی از زیبایی آبی رنگش کاسته شده است. دریاچه کیو درپاییز سال 1389 هجری شمسی به طور کامل خشک شد و در دی ماه لایروبی آن شروع گشت. ماهی های دریاچه هم توسط عده ای از مردم محلی گرفته شدند.

محیط دریاچه کیو

دریاچه کیو خرم آباد ظرفیت لازم در قالب پایگاه ورزش های سه گانه از جمله شنا، دو و دوچرخه سواری را دارد. در سال های اخیر از طرف مسئولین  اقداماتی برای حفاظت از منابع تأمین کننده آب دریاچه، چراغ گذاری پیرامون دریاچه، ترمیم نرده های اطراف دریاچه، ایجاد فواره و آب نما صورت گرفته است.

 

آدرس دریاچه کیو,جاذبه های توریستی خرم آباد,دریاچه کیو

شهرداری خرم آباد برای دائمی کردن آب دریاچه کیو، از آب سرچشمه دائمی گلستان که در زیر قلعه فلک الافلاک است، استفاده نموده است. در سال 1393 هجری شمسی، مردم شهر خرم آباد  نیز با تشکیل یک زنجیره انسانی در پیرامون سرآب دریاچه کیو خواستار مصرف بهینه منابع آب در ایران شدند.

منبع : نشاط آوران 



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آبشار خرم آباد,آبشار نوژیان,آبشارهای استان لرستان

تاریخچه : آبشار نوژیان خرم آباد، یکی از مرتفع ترین آبشارهای ایران و از مهمترین جاذبه های طبیعی و جاهای دیدنی گردشگری استان لرستان به شمار می رود. این آبشار در جنوب شرقی شهر خرم آباد واقع شده است.
 

گردشگران برای رسیدن به آبشار نوژیان خرم آباد مسیری پر پیچ و خم و طولانی را باید بپیمایند اما طی کردن مسیر ارزش دیدن این آبشار زیبا را دارد. ارتفاع آبشار نوژیان 95 متر است که آب آن از چشمه های بالا دست تأمین می گردد. در فصل بهار آبشار پر آب بوده و هر چه به فصل تابستان نزدیک می شویم آب آبشار نوژیان کم شده و از زیبایی اش کاسته می شود.

آبشارهای ایران,آدرس آبشار نوژیان خرم آباد,جاهای دیدنی خرم آباد

رودخانه ای در سمت راست آبشار قرار  گرفته که آب آن از چشمه های پیرامون آبشار تأمین می گردد. آبی که از آبشار نوژیان سرازیر می شود رودخانه کوچکی را متشکل داده که پس از عبور از نواحی مختلف به رودخانه سزار می ریزد. رودخانه دارای آب خنکی می باشد به همین خاطر محلی مناسب برای پروش ماهی قزل آلا است. بدین جهت در پایین دست آبشار نوژیان حوضچه های پرورش ماهی استقرار کرده اند.

عکس آبشار نوژیان

هنگامی که از مسیر پلیس راه خرم آباد و بروجرد به قصد دیدن این آبشار زیبا می روید، طبیعت جنگلی سرشار از درختان بلوط را نظاره گر می شوید. هم چنین در مسیر آبشار نوژیان مراقب پیچ های تند جاده باشید که فاقد علائم راهنمایی و رانندگی هشدار دهنده و گارد ریل است. اما زیبایی این مسیر را نیز از دست ندهید. هم چنین اگر وقت کافی ندارید در وسط راه توقف نمایید و از زیبایی کوه های زاگرس لذت برید.

آبشار خرم آباد,آبشار نوژیان,آبشارهای استان لرستان

مردم منطقه اکثرا انسان هایی محترم و قابل اعتماد هستند به همین خاطر مواردی از عدم امنیت گزارش نشده است. سخنی که باید به آن متذکر شوید این است که حرکت شبانه در مسیر کوهستانی می تواند خطرات جاده ای برای شما در پی داشته باشد. بهترین زمان برای دیدن این منطقه زیبا از لحاظ زیبایی طبیعت، آبشار و درجه حرارت اواخر اردیبهشت ماه و خرداد است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس قلعه فلک الافلاک خرم آباد,تاریخچه قلعه فلک الافلاک خرم آباد,عکس قلعه فلک الافلاک

تاریخچه : قلعه فلک الافلاک خرم آباد یکی از زیباترین قلعه های تاریخی ایران است که در مرکز شهر خرم آباد قرار دارد. این قلعه بر بالای تپه ای در نزدیکی رودخانه خرم آباد واقع شده است. قلعه فلک الافلاک از بناهای دوره ساسانیان بوده و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 

نام های دیگر این بنای تاریخی مستحکم قلعه دوازده برجی، شاپور خواست، قلعه خرم آباد و کاخ اتابکان می باشد. در زمان ساسانیان و در حدود منطقه کنونی خرم آباد شهری با نام شاپور خواست ساخته شد که سالیان بعد در محل فعلی شهر خرم آباد بنا گشت.

فلک الافلاک خرم آباد,قلعه فلک الافلاک,قلعه فلک الافلاک لرستان

انتظار می رود که قلعه فلک الافلاک همان دژ ساسانیان است که در آن زمان کاربردی حکومتی و نظامی داشته است. به طور حتم نام فلک الافلاک در زمان قاجاریه به آن اطلاق شده است. از ویژگی های اصلی بنا می توان به ساخت آن بر بالای صخره سنگ، مشرف بر دره تاریخی خرم آباد و جاری شدن چشمه پر آب گلستان از دامنه شمالی تپه ذکر نمود.

آدرس قلعه فلک الافلاک خرم آباد,تاریخچه قلعه فلک الافلاک خرم آباد,عکس قلعه فلک الافلاک

قلعه فلک الافلاک خرم آباد به غارهای تاریخی دره خرم آباد نزدیک بوده و پیوستگی تاریخی با آثار شهر خرم آباد نظیر سنگ نبشته، آسیاب گبری، مناره آجری، پل شاپوری و گرداب سنگی دارد. معنای لغوی فلک الافلاک سپهر سپهران است. قلعه فلک الافلاک دارای وسعت 5300 متر مربع، هشت برج، دو صحن و سیصد جان پناه است. مصالحی که در آن بکار گرفته شده آجر، خشت و ملات گچ و آهک می باشد.

آدرس قلعه فلک الافلاک خرم آباد,تاریخچه قلعه فلک الافلاک خرم آباد,عکس قلعه فلک الافلاک

ورودی قلعه خرم آباد در سمت شمال و در بدنه برج جنوب غربی به ارتفاع سه متر قرار گرفته که بعد از عبور از راهرویی به حیاط اول وارد می شویم. پلان قلعه فلک الافلاک به شکل هشت ضلعی نامنظم می باشد. چاه آبی در پشت طاق نمای بلند حیاط اول مشاهده می شود که در گذشته آب مورد نیاز ساکنان دژ را از این چاه تأمین می کردند.

آدرس قلعه فلک الافلاک خرم آباد,تاریخچه قلعه فلک الافلاک خرم آباد,عکس قلعه فلک الافلاک

در نزدیکی چاه قلعه، حمام قلعه قرار داشت که اکنون از آن تنبوشه های سفالی، نقش های آهک بری و کانال های زیر زمینی قابل رویت است. معماری کنونی قلعه فلک الافلاک خرم آباد بیانگر الحاقاتی است که در زمان های گوناگون به آن اضافه گردیده شده است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آبشار خرم آباد,آبشار وارک,آبشارهای استان لرستان

تاریخچه : آبشار وارک خرم آباد یکی از آبشارهای زیبای دوقلو استان لرستان است که گردشگران بسیاری برای دیدن آن به روستای وارک وارد می شوند.

بسیاری از آبشارهای ایران دارای قدمتی تاریخی است که از جمله می توان به آبشار اخلمد مشهد، آبشار قره سو مشهد و آبشار نیاسر کاشان اشاره نمود که علاوه بر آن جنبه های سیاحتی و اقتصادی اش مورد توجه پادشاهان وقت بوده است. هم چنین از آبشارها برای حرکت دادن آسیاب های سنگی کمک گرفته می شده است. برخی از آبشار ها مثل آبشار گنج نامه همدان با قرار گرفتن در کنار کتیبه های تاریخی کوروش بیانگر اوج شکوه ایران باستان بوده است. بنابراین ما در این مطلب به آبشار وارک خرم آباد یکی از 392 آبشار ایران، که از معروفیت بیشتری در میان مردم برخوردارست می پردازیم. 

آدرس آبشار وارک خرم آباد,جاهای دیدنی خرم آباد,روستای وارک

آبشار وارک خرم آباد یکی از زیباترین آبشارها و مکان های دیدنی کشور ایران است که در غرب گردنه نوژیان واقع شده است.

صخره سنگی سرچشمه آبشار یک را تشکیل داده که پس از مسیری 15 متری از صخره دوم سرازیر شده و آبشار دوم را ایجاد می کند. این آبشار در نزدیکی آبشار نوژیان واقع شده است. این دو آبشار منظره زیبایی را به این منطقه بخشیده اند.

عکس آبشار وارک خرم آباد

در پیرامون آبشار وارک درختانی از قبیل بلوط، گلابی و زالزالک یافت می شود. زمانیکه از جاده کمربندی خرم آباد به سمت جنوب بروید به یک سه راهی می رسید که اگر به دست چپ بپیچید به آبشار نوژیان خواهید رسید و اگر به دست راست بروید، به آبشار وارک می رسید که جاده پس از طی چند کیلومتر کوهستانی شده و طبیعت جنگلی زیبایی را مشاهده می کنید.

آبشار خرم آباد,آبشار وارک,آبشارهای استان لرستان

برای رسیدن به آبشار وارک و دیدن گوشه ای از خلقت زیبای خداوند، رنج پیاده روی را به فاصله کیلومتر باید به جان خرید. پیاده روی در کنار طبیعت بی نظیری که صدای آبشار و رود را به همراه دارد دلچسب ، نشاط آور و خستگی برانداز است.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

آدرس پارک جنگلی شورآب خرم آباد,پارک جنگلی,پارک جنگلی شورآب

تاریخچه : پارک جنگلی شورآب خرم آباد، یکی از پارک های جنگلی و طبیعی در اطراف شهر خرم آباد می باشد که دارای جاده دسترسی آسفالت، آلاچیق و امکانات رفاهی است.

 

پارک جنگلی شورآب در فصل های مختلف سال از زیبایی های متفاوتی برخوردار است. وسعت  این پارک با کاشت و افزایش درخت در کل دامنه و ارتفاعات گسترده گردیده است به همین خاطر وسعت این پارک زیبا به 570 هکتار رسیده است.

پارک جنگلی شورآب لرستان,تفاوت بوستان و پارک,شورآب خرم آباد

پارک جنگلی شورآب خرم آباد دارای آب و هوایی معتدل در فصل بهار می باشد. هم چنین درختان انبوه بلوط و تنوع گونه ای نسبتا بالایی در این جنگل رویت می شود. این امتیازات پارک جنگلی در فصل بهار گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می نماید. نمایندگان شهر خرم آباد برای جذب گردشگران بیشتر طرحی مبنی بر احداث دهکده در پارک جنگلی شورآب نموده اند.

عکس پارک جنگلی شورآب خرم آباد

سوالی که برای خیلی از شماها در این مطلب پیش می آید اینست که پارک جنگلی یا بوستان روستایی با پارک شهری و روستایی چه تفاوتی دارد؟

همه ما وقتی نام پارک را می شنویم مکانی خوش آب و هوا، چمن کاری شده و با یک سری امکانات رفاهی و زمینی برای بازی بچه ها در ذهنمان مجسم می شود، کما اینکه با خود می اندیشیم آیا یک بوستان و پارک جنگلی هم باید این ویژگی ها  و امکانات را دارا باشد یا خیر.

آدرس پارک جنگلی شورآب خرم آباد,پارک جنگلی,پارک جنگلی شورآب

بوستان و پارک جنگلی به منطقه ای وسیع، طبیعتی دست نخورده و مهار نشده گفته می شود که به منزله ریه های هر شهر محسوب می گردد. پارک های جنگلی علاوه بر اینکه به صورت طبیعی وجود دارند از سوی مسئولان و منابع طبیعی به شکل دست کاشت و مصنوعی هم بنا به ضرورت هر شهر یا روستا ساخته می شوند.

آدرس پارک جنگلی شورآب خرم آباد,پارک جنگلی,پارک جنگلی شورآب

پارک های جنگلی در حاشیه و اطراف سکونت گاه های شهری و روستایی به وجود می آیند و بوستان های جنگلی طبیعی نیز با توجه به سازگار بودن گونه های درختی با منطقه ایجاد شده اند و هدف از ساخت این پارک ها افزایش سرانه فضای سبز در سکونت گاه های شهری و روستایی است. هم چنین با ورود مردم به این پارک ها  همانند پارک جنگلی شورآب در ذهنشان یک فضای جنگلی تداعی شود.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

 

آدرس برج شاطر اردبیل,برج شاطر,برج شاطر گنبدی
 
تاریخچه : برج شاطر اردبیل یکی از آثار های باستانی اردبیل می باشد که مربوط به اواسط دوره ایلخانی است.
 

معنای برج در لغت، بنای بلند و باریک استوانه ای یا چند پهلو می باشد که از این بنا برای دیده بانی و دفاع در برابر بیگانگان مورد استفاده می گشته است. برج های ایران به شکل حصاری استوانه ای و مستقل بنا به کاربرد مورد نظر از آن در نزدیکی شهرها یا قلاع، متصل به استحکامات قلعه و نیز در سوی در ورودی کاروانسراها ساخته می شده است.

استان اردبیل یکی از استان های در خور توجه گردشگری در کشور عزیزمان ایران می باشد که شهر اردبیل آن از لحاظ ویژگی های منحصر بفرد تاریخی، طبیعی و اقلیمی، مهم ترین امکانات گردشگری استان را بالقوه و بالفعل در اختیار گرفته است.

در این مطلب می خواهیم شما را با یکی از برج های تاریخی استان اردبیل آشنا نماییم.

برج شاطر گنبدی شهر اردبیل,برج های تاریخی,برج های تاریخی ایران

برج شاطر اردبیل در روستایی به نام صومعه بنا شده است. این برج در فضای وسیعی واقع شده که در پیرامونش تپه های باستانی با فواصل مختلف قرار گرفته است. اکثر این تپه ها مربوط به دوران پیش از اسلام بالخص دوره اشکانی است. نمای داخلی برج شاطر استوانه ای است و نمای بیرونی آن ده ضلعی با طول اصلاع 63 متر می باشد. هم چنین ارتفاع ازاره های سنگی 5 متر  بوده که مرکب از چهار برج سنگ تراش است.

عکس برج شاطر اردبیل

در ضلع شرقی بنا، ورودی برج مشاهده می شودکه در بالای پایه سنگی قرار گرفته است. از کتیبه و پوشش بنا چیزی باقی نمانده به همین دلیل با توجه به شیوه معماری برج شاطر و شباهتش به مقبره چلبی اوعلو در سلطانیه، چنین برداشت می شود که این برج احتمالا از بناهای قرن هشتم هجری است. برج شاطر به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع  : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

 
تاریخچه : جنگل فندقلو اردبیل یکی از جنگل های زیبای شهر اردبیل است که به خاطر جاذبه های منحصر بفرد جنگلی و مرتعی معروف می باشد. هم چنین وجود گردنه زیبای حیران قابلیت بسیار ممتازی را در صنعت اکوتوریسم این منطقه فراهم کرده است.
 

از طریق راه ها و مسیرهای متعدد می توان به این جنگل رسید. به عنوان نمونه می توان  مسیر راه اردبیل به آستارا و جاده اردبیل به تهران را بیان نمود.

جنگل اردبیل,جنگل فندقلو,عکس جنگل فندقلو اردبیل

عرصه جنگل فندقلو به عنوان قسمتی از جنگل های شرق استان اردبیل محسوب شده است و هم چنین در ادامه آن جنگل های نیمه گرمسیری استان گیلان قرار گرفته است. منطقه فندقلو دارای مساحتی بالغ بر 16 هزار هکتار است که بخش اعظم آن را مراتع تشکیل داده و فقط در حدود بیش از 4 هزار هکتار را عرصه های جنگلی شامل شده است. ارتفاع منطقه فندقلو از سطح دریا های آزاد به طور میانگین 1650 متر می باشد که از جهات متعدد محدود می شود.

مسیر جنگل فندقلو

منطقه جنگل فندقلو اردبیل  در ارتفاعات واقع شده و به همین علت در تابستان دارای هوایی بسیار دلپذیر  و در فصل زمستان جزء منطقه های سرد استان محسوب می گردد. ما در طی سال در این منطقه شاهد دو بهار هستیم که یکی در ابتدای ماه فروردین تا پایان ماه خرداد و دیگری از ماه مهر تا آبان است. حداقل دمای مطلق جنگل فندقلو 37- درجه در ماه بهمن و حداکثر دمای مطلق 37 درجه سانتی گراد در ماه شهریور می باشد.

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

در جنگل فندقلو صد نوع گل روییده که در بین آن ها گونه های نادری یافت شده است.  در زمین های منطقه گونه های علفی به وفور مشاهده می شود. درخت فندق در این جنگل نسبت به دیگر گونه های درختی بیشتر روییده به همین خاطر نام این جنگل را فندقلو نامیدند.

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

حیواناتی نظیر روباه، گرگ، خرس قهوه ای و سمور در این جنگل  وجود داشته و پرندگانی همچون عقاب طلایی، چکاوک، قرقاول و غیره یافت می شود. استخر آب گرمی که خاصیت درمانی دارد، در داخل جنگل فندقلو قرار گرفته است.

اقامت در جنگل فندقلو,پیست اسکی روی چمن,تصاویری از جنگل فندقلو

برای جذب توریست در کلیه فصول سال به این منطقه ، پیست اسکی روی چمن برای علاقه مندان دایر شده است. هم چنین برای گردشگران امکانات پذیرایی و اقامت در جنگل فندقلو تدارک دیده شده است. اگر هنوز به این منطقه  نرفته اید می توانید با توجه به تصاویر و عکس های جنگل فندقلو که در این مطلب آورده شده گوشه ای از زیبایی آن را نظاره گر باشید.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل,تاریخچه حمام ملا هادی اردبیل

تاریخچه : حمام ملاهادی اردبیل یکی از حمام های ایرانی است که در گذشته با هوشمندی خاصی ساخته شده است. در طراحی و معماری ساختمان حمام ها راهرویی پیچ در پیچ  در حد فاصل دهلیز و ورودی حمام  را لحاظ می کردند که  مانع از سرماخوردن مراجعان شود. بخش هایی در داخل گرمخانه های ایرانی برای کیسه کشیدن، تمیز کردن و خزانه ها قرار داده شده است.  هم چنین سه محل خزانه برای آب گرم، آب سرد و آب ولرم  وجود داشته است. حمام های ایرانی نیز همچون بازار  که علاوه بر این كه در آن عملی مشخص صورت می‌گرفته، محل برپایی اجتماعات نیز بوده است. یکی از حمام های تاریخی و قدیمی که می خواهیم در این مطلب درباره اش توضیح دهیم حمام ملا هادی اردبیل است.
 

حمام اردبیل,حمام تاریخی اردبیل,حمام تاریخی ملا هادی

حمام ملا هادی اردبیل یکی از حمام های تاریخی شهر اردبیل است که به دلیل واقع شدن در کوچه ملاهادی اردبیل به این نام معروف می باشد. این حمام تاریخی به عنوان یکی از آثار ملی کشور ایران مطرح است. اما در حال حاضر از این اثر ملی چیزی جزء مخروبه ای باقی نمانده و رسیدگی ای در شأن این بنای تاریخی صورت نپذیرفته است.

حمام ملا هادی

سازمان میراث فرهنگی باید به این نکته متذکر شود که اگر در حفظ و ترمیم این بنای تاریخی نکوشد چیزی جز لعن و نفرین آیندگان نصیبمان نمی شود.

بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل,تاریخچه حمام ملا هادی اردبیل

حمام ملا هادی اردبیل از بناهای دوره قاجار می باشد که این حمام مانند دیگر آثار این دوران از معماری اصیل ایرانی اسلامی برخوردار است. حمام ملاهادی  شامل یک در ورودی ستون دار است که با آجر قرمز و گنبد معمولی پوشیده شده است.

بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل,تاریخچه حمام ملا هادی اردبیل

رختکن حمام به شکل هشت ضلعی بوده و گنبدی مدور بر روی آن قرار گرفته است. حمام  ملا هادی به دو بخش زنانه و مردانه مورد استفاده قرار می گرفته و از تزئینات باقی مانده این حمام قدیمی فقط نقاشی هایی است که در بخش زنانه مشهود می باشد. آویزهای منظمی در پاتاق گنبد حمام ملا هادی به چشم می خورد.

منبع  : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آذر 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elmira

 

آدرس خانه ارشادی اردبیل,بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل
تاریخچه خانه ارشادی اردبیل : شهر اردبیل بخاطر طبیعت منحصر بفرد و آب و هوای لطیفش در میان مردم کشور ایران زبانزد و شناخته شده است اما کمتر کسی این را می داند که این شهر به عنوان یکی ازجالب ترین نقاط تاریخی کشور نیز مطرح می باشد. یکی از این نقاط تاریخی شهر اردبیل خانه ارشادی هاست. این بنای زیبا از نظر تزئینات معماری و سبک ساخت معروف می باشد.
 

خانه ارشادی یکی از خانه های باقی مانده از یک خانه بزرگ اربابی در شهر اردبیل است. این بنای تاریخی در کوچه اوچدکان اردبیل واقع شده است.

خانه ارشادی,خانه تاریخی اردبیل,خانه تاریخی ارشادی

خانه ارشادی اردبیل  در گذشته جنبه مسکونی داشته و در زمان های مختلف اجزای خانه از هم تفکیک شده است. ساختن خانه ارشادی در اواخر دوره قاجاریه صورت گرفت. این بنای تاریخی در زمان پهلوی دوم به آموزش و پرورش داده شد، تا آنجا را برای استقرار مدرسه استفاده نماید.

عکس خانه ارشادی اردبیل

در ساخت خانه ارشادی پی های سنگی به کار رفته و با ملاط ماسه و آهک پر شده است. نمای بیرونی خانه، آجر و نمای درونی آن خشتی است. در جداره های بیرونی خانه ارشادی، چهار ردیف سنگ بازالت سیاه که با تراش دستی تراشیده شده اند بکار گرفته شده است. در شاه نشین خانه بخاری های دیواری قرار دارد. در و پنجره های چوبی خانه با شیشه های رنگی بصورت طرح های اسلیمی تزئین گشته است. در حیاط خانه هم نماهای گچی و آجری مشاهده می شود.

آدرس خانه ارشادی اردبیل,بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل

 مانند دیگر بناهای تاریخی به مرور زمان خانه ارشادی تخریب گشته به همین دلیل از طرف سازمان میراث فرهنگی مرمت این خانه در سال 1378 هجری شمسی آغاز شده اما هنوز تاکنون مرمت آن به پایان نرسیده است.

آدرس خانه ارشادی اردبیل,بنای تاریخی,بنای تاریخی اردبیل

خانه ارشادی اردبیل به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. هم اکنون خانه ارشادی ها به موزه تبدیل گشته و علاقه مندان به بناهای تاریخی می توانند از این خانه دیدن نمایند.

منبع : نشاط آوران



:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1395 | نظرات ()